Składniki:
* 2 gruszki
* konfitura z żurawiny
* 2 łyżki cukru
* ok 1litr wrzątku
* ser pleśniowy
Wykonanie:
Gruszki obieramy,przekrawamy na połówki i wydrążamy gniazda nasienne.
dodajemy cukier,zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok 10 minut
przekładamy do naczynia żaroodpornego, zagłębienia wypełniamy konfiturą i posypujemy pokruszonym serem.
zapiekamy 10 minut w piekarniku i polewamy żurawiną. podajemy z grzankami czosnkowymi. Niebo w gębie* !!!!!!
Wygląda cudnie i tak samo musi smakować...
OdpowiedzUsuńZapraszam blogerów i blogerki z województwa kujawsko-pomorskiego na fanpage stworzony specjalnie dla nich.
OdpowiedzUsuńBędą tam pojawiać się informacje o spotkaniach, zlotach i innych blogerskich wydarzeniach. W dodatku każdy sam może dodać post, także to fajna okazja do promowania własnego bloga
adres: https://www.facebook.com/blogerkiKP