sobota, 1 czerwca 2013

Cukinia faszerowana kurkami

SAM_2613.JPG


SKŁADNIKI

- 1 mała cukinia
- 20 dag małych kurek
- 1 mała cebula
- olej
- 15 dag sera brie
- natka pietruszki
- sól, pieprz

WYKONANIE 

Cukinię przekroic na pół i wydrążyć. Środków nie wyrzucać. Kurki oczyścić, ew. pokroić jeśli są zbyt duże. Cebulę pokroic w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurki z cebulą, dodać pokrojony miąższ z cukini,  wlać 1/4 szklanki wody i dusić przez chwilę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Pod sam koniec dodać ser pleśniowy i natkę pietruszki, przemieszać i wyłączyć. Tak przygotowanym farszem napełniać wydrążone cukinie.

SAM_2610.JPG
 Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 25 minut. i gotowe :)

SAM_2612.JPG

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz