wtorek, 4 czerwca 2013

Gruszki zapiekane z serem pleśniowy i żurawiną


Składniki:

* 2 gruszki
* konfitura z żurawiny
* 2 łyżki cukru
* ok 1litr wrzątku
* ser pleśniowy

Wykonanie:

Gruszki obieramy,przekrawamy na połówki i wydrążamy gniazda nasienne.

SAM_1674.JPG
dodajemy cukier,zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok 10 minut
SAM_1675.JPG
SAM_1676.JPG
przekładamy do naczynia żaroodpornego, zagłębienia wypełniamy konfiturą i posypujemy pokruszonym serem.
SAM_1680.JPG
zapiekamy 10 minut w piekarniku i polewamy żurawiną. podajemy z grzankami czosnkowymi. Niebo w gębie* !!!!!!
SAM_1684.JPG

2 komentarze:

  1. Wygląda cudnie i tak samo musi smakować...

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam blogerów i blogerki z województwa kujawsko-pomorskiego na fanpage stworzony specjalnie dla nich.
    Będą tam pojawiać się informacje o spotkaniach, zlotach i innych blogerskich wydarzeniach. W dodatku każdy sam może dodać post, także to fajna okazja do promowania własnego bloga
    adres: https://www.facebook.com/blogerkiKP

    OdpowiedzUsuń