wtorek, 4 czerwca 2013

Cynamonowo-pomarańczowe cudo w gębie


SAM_1739.JPG



1. 1. Sos do mięsa = sok z 2 pomarańczy + trochę cynamonu + śmietanki chlup + pieprz, sól i cukier
To w rondelku gotujemy, aż do powstania konsystencji gęstawej, sosowatej

SAM_1720.JPG
SAM_1721.JPG
SAM_1722.JPG
SAM_1729.JPG


2. Pierś kurczaka kroimy,solimy i smażymy na złoty kolor :) 

SAM_1736.JPG


3. Sałatka = gruszki + mozzarella + sałata lodowa + słonecznik + grzanki

SAM_1724.JPG


rwiemy sałate,dadajemy pokrojone w kostkę gruszki i mozzarelle

SAM_1727.JPG
prażymy słonecznik i robimy grzanki
SAM_1728.JPG
SAM_1732.JPG


4. potrzebujemy jeszcze dressingu, do polania tuż przed podaniem (1 łyżeczka musztardy + 2 łyżki oliwy + 2 łyżki woda + przyprawy-zioła,sól,pieprz) 

SAM_1733.JPG
SAM_1734.JPG
I gotowa sałatka
SAM_1735.JPG
no i zabieramy się za jedzenie >:o
SAM_1740.JPG

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz